Huippuluokan tiimit käyttävät mielellään Virossa valmistettuja liikkuvia työpajoja

Veoki Pealisehituse OÜ rakentaa korkealaatuisia liikuteltavia työpajoja ja huoltoautoja, jotka ovat ajatuksella suunniteltuja ja mittatilaustyönä asiakkaan tarpeiden mukaan rakennettuja.


Veoki Pealisehituse OÜ:n (VPE lyhyesti) tuotevalikoima on muuttunut paljon ajan kuluessa. Ensimmäinen tuote oli metalliroskakori, sanoo toimitusjohtaja Peep Nork. Seuraavaksi tutkittiin Tanskassa puoliperävaunujen vetoautojen sivulaatikkoja. Myöhemmin valikoimaan lisättiin Suomesta ja Ruotsista metsä- ja haketusautojen uudelleenrakentaminen. 


Rakentaakseen näin suuria koneita VPE tarvitsi tuotantorakennuksen, jonka oven tulisi avautua yli 4 metriä. Tallinnan läheisyydestä kaikki tällaiset rakennukset olivat myyty tai hinta oli meille liian korkea, Nork muistelee. He kuitenkin löysivät entisen Järvanmaan Roosna-Alliku-kolhoosin maatalouskonepajan, joka täytti vaatimukset ja siitä saakka VPE on toiminut Viron sydämessä. 


Huippuluokan rallitrailereita pohjoisiin olosuhteisiin


Kiitos Printsport Oy:n, joka on yksin Suomen parhaista ralliautojen vuokraus ja huoltoyrityksistä, VPE:n tuotevalikoimaa on täydennetty huippuluokan rallitrailerilla. Printsport ei ollut täysin tyytyväinen aiemman suomalaisen toimittajansa tarkkuuteen ja laatuun. 


VPE kehitti innovatiivisen ratkaisun rallitraileriin: Trailerissa on kiilan muotoinen takaosa ilman keskimmäistä runkoa (trailerin lattia muodostaan myös rungon), joka on ihanteellinen ratkaisu matalan ralliauton kuljettamiseen. Perävaunun vähäisen painon (700 kg) ansiosta kärry voi kantaa 2 tonnin autoa ja on silti erittäin kestävä keveydestään huolimatta. VPE valmistaa rallitrailerit kerrospaneelista, joka tekee eristetystä tuotteesta sopivan pohjoisiin olosuhteisiin. 


Ensimmäisestä trailerista lähtien suhde Printsporttiin on ollut positiivinen ja trailereita ovat ostaneet muutkin tiimit. 


Oma tuote, Worxpace PRO liikuteltava työpaja


Kolme vuotta sitten yrityksestä alkoi tuntua siltä, että tuotevalikoimasta oli tullut liian laaja ja päätimme keskittyä design bulldozer -kehitysohjelman avulla luomaan oman tuotteemme. Tuloksena syntyi ajatus liikuteltavasta työpajasta, joka on huippumekaanikon moderni työkalu. 

Merkin ohjeistus auttoi kehittämään huoltoautoille erillisen tuotemerkin Worxpace PRO:n. Tähän päivään mennessä nimi ja logo on rekisteröity EU:n tavaramerkkirekisteriin. Pieni Virolainen yritys on joutunut taistelemaan ison autonvalmistajan Jaguar Land Roverin kanssa, siitä miten tavaramerkkiä saadaan käyttää. JLR:n pyynnöstä tavaramerkkiä voidaan käyttää rajoitetusti liikuteltaviin työpajojen (autot, pakettiauto, trailerit) valmistamiseen raskaiden koneiden huoltoon ja korjaamiseen. 

Virolainen teollisen muotoilu alan yritys Ten Twelve on ollut vastuussa Worxpace PRO 7 tonnin Iveco Daily huoltoauton suunnittelusta ja käytettävyydestä. 

Yhteistyössä Hiabin maahantuojan Exan As:n ja Ivecon edustajan IV Pluss AS:n kanssa rakensimme ihanteellisen liikuteltavan työpajan, joka on ollut esillä suurilla skandinavialaisilla messuilla ja demokiertueilla. Palaute on ollut erittäin positiivista. Paikan päällä käyneet mekaanikot ovat olleet sitä mieltä, että tämä olisi heidän unelmiensa työpaja: ”se on isompi kuin minun keittiöni”, totesi yksi Caterpillarin mekaanikoista.

https://worxpace.pro/et/demo-hooldusauto/


Laatu alkaa huippuluokan komponenteista


Kehittäessään liikuteltavia työpajoja VPE etsi kumppaneita, jotka valmistavat laadukkaita tuotteita. Yksi niistä oli Aluca, joka on saksalainen ajoneuvokalusteiden valmistaja, jolla ei ollut edustajaa Virossa. Verrattuna heidän halvempiin kilpailijoihinsa Alucan alumiiniset hyllyt ovat kevyempiä ja myös kestävämpiä. Heidän sanotaan selviytyvän kolmesta ajoneuvosta, joiden virallinen takuu on 8 vuotta. 

Alucan ansiosta VPE voitti itselleen mittavan projektin, jossa 15 meijeri- ja maatalouskoneiden huoltoon tarkoitettua DeLaval Volkswagen Crafteria varustetaan Aluca järjestelmällä. 


Worxpace PRO huoltoauto Färsaarille 


Transportmessen on Tanskan suurin kuljetusalan messutapahtuma, jossa tapasimme Fridrikurin, joka on färsaarelaisen Superdekk yrityksen omistaja. Superdekk on Färsaarten ainoa yritys, joka pystyy vaihtamaan kaivinkoneiden renkaita paikanpäällä. Superdekk halusi liikkuvan työpajan, jossa tulisi olla tehokas kompressori (15 baaria), jonka voima tulisi suoraan PTO:lta


Superdekk sai tarjouksia myös Tanskasta, mutta VPE reagoi nopeasti, olimme joustavia ja huoltoauto nosturilla ja hydraulisella kompressorilla valmistettiin mittatilaustyönä asiakkaan tarpeiden mukaan ilman suurempaan hintaeroa tanskalaisiin toimittajiin.  

Färsaarilla tunnelien rakentaminen on aktiivista ja asiakkaalla on laaja työskentelyalue. Toimitimme huoltoauton paikanpäälle ja asiakas oli erittäin tyytyväinen. 

https://worxpace.pro/2019/10/service-truck-for-the-tire-company-superdekk-on-faroe-islands/


Rotatorin mekaanikko varusti huoltoautonsa Irenen tarpeidensa mukaan


VPE:llä on pitkä historia Hitachin maahantuojan Rotator Oy:n kanssa, joka pitää hallussaan 30% Suomen raskaiden koneiden markkinoista. Heidän huippumekaanikkonsa Mikko Raittinen sai mahdollisuuden korvata aiempi pieni pakettiautonsa tilavalla VPE:n rakentamalla Iveco huoltoautolla. Auto valmistettiin hänen tarpeidensa mukaan. Prosessin aikana teimme joitain innovaatiota joita ei aiemmissa VPE:n huoltoautoissa ole käytetty. Auto on Mikolle niin tärkeä, että hän nimesi sen Ireneksi.

Rotator itse korostaa sitä, että työn tehokkuudesta ja nopeudesta on enenemässä määrin tulossa tärkeä asia heidän asiakkailleen. Kalliit koneet eivät voi yksinkertaisesti seisoa työmaalla ja jokainen huolto on suunniteltava tarkasti. Rotatorille korkealaatuinen asiakaspalvelu on välttämätöntä ja huoltoauton monipuolisuudella saavutettu yleispalvelun lähestymistapa tarjoaa mahdollisuuden sujuvaan toimintaan. 

Pohjoisessa Skandinaviassa lämpötilat voivat pudota todella alas, joka vaikuttaa öljyn viskositeettiin kentällä. Eristetty huoltoautomme on ainoa ratkaisu tähän tilanteeseen ja mekaanikotkin osaavat varmasti arvostaa työskentelyä lämpimässä työpajassa.

https://www.rotator.fi/tiedotteet/huoltoauto/


Liikkuva öljynvaihtokärry lisätään tuotevalikoimaan


2019 vierailimme monessa ruotsalaisessa raskaskone yrityksissä. Yritykset olivat kiinnostuneita Worxpace huoltoauto konseptista, mutta useimpien yritysten mekaanikoilla ei ollut CE-luokan ajokorttia. Suuremmat yrityksen kuten Swecon AB on rakentanut itse huoltokärryjä tuhlaten paljon arvokasta mekaanikkojen aikaa niiden kehittämiseen.


Tämän vuoksi päätimme laajentaa tuotevalikoimaamme huoltokärryihin, jotka ovat eristettyjä ja tarkoitettuja pääasiallisesti öljynvaihtoon. Tällä hetkellä olemme tuotekehitysvaiheessa, jossa voimme tarjota kumppaneillemme Baltem AS:lle ja Wirtgen Eesti OÜ:lle prototyypin testaamista varten.


Tulevaisuudessa muutamme huoltokärryä niin, että se soveltuu muihinkin tarkoituksiin. Peräkärryyn voidaan sovittaa laajasti eri lisävarusteita riippuen, mitä autoa tai pakettiauto käytetään työpajana sekä missä sitä käytetään. 


Kilvanajon maailma ei anna anteeksi virheitä


Olemme olleet mukana Tommi Mäkinen Racing OÜ:n huoltoautojen parantamisessa sen perustamisesta alkaen. Lisäksi Markko Märtinin talli on VPE:n asiakas. Koska maailmalla nämä kaksi ovat kilpailijoita keskenään, tiedämme että meidän tulee olla hienovaraisia heidän suhteensa.

Asiakkaisiimme lukeutuu Marko Rohtlaan, Hannes Soomer, Rain Pilve, Mihkel Vaks ja muut. Tiedämme, että kilvanajossa virheet ovat anteeksiantamattomia. 


VPE:llä pidämme kaikkia työntekijöitämme itsenäisinä insinööreinä. Tuotantopäällikkö Peep Kistalin rakentama Porche 911 on europaanmestari historic luokassa:

https://www.auto24.ee/uudised/uudised.php?uid=8878Veoki Pealisehituse OÜ

Toiminta alueet: liikkuvien työpajojen valmistus; autojen ja kärryjen korjaus sekä valmistus. 

Toiminnassa vuodesta 1999 alkaen.

Työntekijöitä: 12

VPE OÜ on Virolainen perheomisteinen yritys.

Sijaitsemme Viron sydämessä Järvämaalla Roosna-Allikussa.

Viime vuonna liikevaihto oli n. 400 000 EUR.

Lisätietoa osoitteista www.vpe.ee ja www.worxpace.pro


Tiedämme, mitä kriisit ovat ja miten niistä selvitään


Viimeisimmän taantuman aikana Veoki Pealisehituse OÜ koki vakavan kriisin ja vältti konkurssin 2010-2011 toipumisprosessin kautta. Osakkeenomistajilla ja hallituksella oli halu pelastaa yritys ja konkurssipesän omaisuudenhoitajan hyväksynnällä saimme tehtyä velkojien kanssa kompromissin. VPE oli yksi harvoista Virolaisista yrityksistä, jotka toipuivat täysin.


Lisätietoja paikallislehdestä: https://jarvateataja.postimees.ee/600872/tervendatud-ettevote-voidab-taas-tellijate-usaldust